Hyppy yrittäjyyteen – Certified Business Coach ® -koulutus mahdollisti uramuutoksen

KirjoittajaCoaching-yrittäjä ja BCI-alumni Miia Antila

Herkkyydestä supervoima – matka kohti yrittäjyyttä

Minulla oli kytenyt siemen yrittäjyydestä jo vuosia, mutta oikeaa hetkeä ei tuntunut löytyvän. Pakottava mahdollisuus tuli koronan myötä, kun hotelli- ja matkailuala, jossa työskentelin, jäätyi. Olin nauttinut yli 20 vuotta työstä, jossa vuorovaikutus ihmisten kanssa oli keskiössä. Halusin tulevaisuudessa tehdä työtä, jolla on vaikutus ihmisten työelämän hyvinvointiin ja ihmislähtöiseen johtamiseen arvojen kautta.

Keväällä 2021 sparrailin eri ihmisten kanssa, jotka olivat käyneet BCI:n koulutuksia ja innostuin Certified Business Coaching -koulutuksesta, johon tartuin syksyllä 2021. Alusta asti oli selvää, että haluan tehdä coaching työtä yrittäjänä. Irtauduin samaan aikaan viimeisimmältä työnantajaltani ja aloin rakentamaan askelia kohti yrittäjyyttä. Sain tukea Espoon Uusyrityskeskukselta, jota auttoi selkiinnyttämään liiketoimintasuunnitelmani ja yritykseni visiota.

Tunteiden vuoristorata – yrittäjyyden alkumetrit

Yritykseni nimi, Flow2Work Oy, syntyi ajatuksesta luoda lisää virtaavuutta työelämään. Yritys näki päivänvalon 1.4.2022. Itselleni oli tärkeää verkostomainen työskentely ja halusin löytää muita yrittäjiä sekä sopivia yhteistyökumppaneita ympärilleni omaa yrittäjyyttä tukemaan. Coaching-opintojen aikana ovet avautuivat myös suorahaku-businekseen, mikä toi yritykselleni monipuolisuutta ja liiketoiminnallista vakautta.

Valmistuttuani BCI:stä uusia asiakkaita alkoi muodostua sosiaalisen myyntityön ja yhteistyökumppaniverkoston kautta. Myyntityötä teen verkostoitumalla aktiivisesti uusien kontaktien kanssa LinkedInissä ja järjestämällä virtuaalisia tutustumistapaamisia. Näistä keskusteluista on syntynyt pohja Coaching -asiakkuuksille.

Kuitenkin yrittäjyyden ensimmäinen vuosi oli melkoista tunteiden vuoristorataa. Taloudellinen epävarmuus ja mielen esteet nousivat välillä esiin, jolloin oli tärkeää sparrata muiden yrittäjäkollegoiden kanssa. Vertaistuki oli korvaamatonta. Onnistumiset asiakkaiden kanssa toivat uskoa tulevaan ja auttoivat haasteellisina hetkinä.

Kohti kestävää kasvua

Toiselle toimintavuodelle asetin strategian: ”keskity oleelliseen”. Olen tehnyt sinnikkäästi myyntityötä, joka on alkanut tuottamaan tulosta ja olen pystynyt maksamaan palkkaa itselleni. Olen löytänyt ”unelma-asiakkaani” ja upeita yhteistyökumppaneita, mikä on tuonut rauhaa tekemiseen.

Olen nähnyt huikeita muutoksia asiakkaissani, mistä olen suunnattoman kiitollinen. Teen coachingia holistisesti eli otan asiakkaan vastaan ”kokonaisena” ja autan häntä näkemään kaikki ulottuvuudet, 360 astetta, itsestään. Käytän työskentelyssä muun muassa sanoja ”tietoisuus”, ”energia” ja ”yhteys”. Uskon, että nämä sanat resonoivat kokonaisvaltaiseen

hyvinvointiin elämässä. Haluan työni kautta voimaannuttaa yksilöitä ja tiimejä. Tulevaisuudessa aion hyödyntää jooga -harrastukseni kautta oppimiani hengitys-, meditaatio- ja kehollisia harjoituksia osana asiakastyöskentelyä.

Kun aloitin Coachingin polulla, pohdin, menenkö opiskelemaan ”Life” vai ”Business” Coachingia. Nyt tiedän, että ei tarvitse valita joko-tai, vaan molemmat voivat täydentää toisiaan.

Jatkuvaa oppimista ja oivaltamista

Yrittäjyyttä on takana nyt reilu kaksi vuotta, ja tiedän, että matkani on vasta alussa, valmiiksi tässä työssä ei tule koskaan. Coaching -kohtaamisia asiakkaiden kanssa on kertynyt reilu 150 h ja jokainen kohtaaminen opettaa myös minua. Olen hyödyntänyt omalla polullani myös itse coachia ja supervisoria oman ajattelun kirkastamiseen sekä itseni kehittämiseen.

On ollut ilo osallistua BCI:n tarjoamiin coaching-labeihin ja muihin alan verkostojen tarjoamiin valmennuksiin, jotka rikastuttavat osaamistani. Olen saavuttanut ensimmäisen akkreditoinnin EMCC kautta ja osallistunut HY+ positiivisen psykologian verkkovalmennukseen. Olen toteuttanut Workplace Big Five™️ -sertifioinnin, josta saatavaa dataa hyödynnän coachingissa ja rekrytointipäätösten tukena. Lähitulevaisuudessa minua kiinnostavat muun muassa team coaching -opinnot sekä voimavarojen kehittämiseen suuntaavat opinnot.

BCI -opinnot avasivat oven uuteen maailmaan, josta olen suunnattoman kiitollinen. Olen löytänyt merkityksellisen ja ihmislähtöisen alan, jossa voin auttaa asiakkaitani löytämään yhteyden itseensä ja pääsemään eteenpäin (työ)elämän risteyskohdissa. Jokaisen kohtaamisen kautta pääsen kehittämään myös suomalaista työelämää. Aika näyttää mitä kaikkea yrittäjyyden polku vielä tuo tullessaan. Nyt on hyvä juuri näin ja nautin matkasta ilman suurempaa päämäärää.

Uskon yhteisön voimaan ja mikäli emme ole vielä verkostoituneet niin olisi ihana verkostoitua 👋


LinkedIn: Miia Antila Instagram: miia.antila