06.09.2023

Muutoskyvykkyys – mitä se on ja miten sitä voi kehittää (ja johtaa)

Tässä webinaarissa tarkastellaan ja määritellään muutoskyvykkyyttä ajankohtaiseen tutkimustietoon perustuen. Tervetuloa mukaan 6.9.2023 klo: 9:00-10:00! Asiantuntijana Sanna Wenström

ilmoittaudu mukaan

Muutoskyvykkyydestä puhutaan ja sitä peräänkuulutetaan monissa eri yhteyksissä, mutta mitä sillä tarkoitetaan ja miten se määritellään? Entä miten yksilöiden ja sitä kautta yhteisöjen ja organisaatioiden muutoskyvykkyyttä voidaan kehittää? Tässä webinaarissa tarkastellaan ja määritellään muutoskyvykkyyttä kahden positiivisen organisaatiotutkimuksen tarjoaman käsitteen, työn imun ja positiivisen psykologisen pääoman avulla, ajankohtaiseen tutkimustietoon perustuen. Lisäksi tutustutaan siihen, miten niitä voi edistää laaja-alaisen vahvuusajattelun ja siihen perustuvien toimintatapojen, voimakehätyöskentelyn ja vahvuusinterventioiden avulla osana positiivista johtamista. Entä miten yksilön laaja-alaiset vahvuudet tarkoittavat muutoksen näkökulmasta?  Webinaarissa esiteltävä laaja-vahvuusnäkemys, voimakehä, jäsentää vahvuuksia kuudella eri osa-alueella, ja on myös coaching-työhön soveltuva menetelmä.   

Asiantuntija:

KT, FM Sanna Wenström, Vahvuuttamo Oy

Sanna Wenström on positiivisen johtamisen ja laajan vahvuusnäkemyksen tutkija, asiantuntija, valmentaja ja kouluttaja. Wenström on ammattipedagogi, erityisopettaja ja opettajankouluttaja; VOIMAKEHÄ®-konseptin ja -menetelmän toinen kehittäjä ja päävalmentaja sekä Vahvuuttamo Oy:n perustajaosakas. Päätoimessaan hän työskentelee johtamisen ja hyvinvoinnin lehtorina korkeakoulussa, ja työssään valmentaa sekä oppilaitosten, organisaatioiden että yritysten johtoa ja henkilöstöä positiivisen psykologian, -johtamisen ja positiivisen pedagogiikan teemoista. Wenström on kysytty puhuja seminaareihin ja tapahtumiin (mm. Pro Rexi; Rekrytoija; Varhaiskasvatuksen johtajuusfoorumi).  Wenström on väitellyt positiivisesta johtamisesta ja työinnostuksesta vuonna 2020. Hän on kirjoittanut teemasta kaksi tietokirjaa, Positiivinen johtaminen (2020) sekä Kaikilla vahvuuksilla (2022) (www.ps-kustannus.fi/7116). Lisäksi hän on julkaissut lähes 100 blogikirjoitusta (mm. www.linkedin.com/in/sannaw) sekä useita vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja.

Kuva: Noora Slotte, Studio P.S.V.