29.09.2022

Moniosaamisen renesanssi – Ura ja coaching työelämän muutoksessa

Moniosaamisen renesanssi – Ura ja coaching työelämän muutoksessa | 29.9.2022 klo 8:30-9:30 | Marianne Hemminki & Inkeri Ruuska

Ilmoittaudu mukaan

Coaching on erittäin tehokas ohjauksen muoto.  Sen avulla vahvistetaan vahvuuksia ja rakennetaan luottamusta omiin kykyihin. Muutoksen mahdollisuus kasvaa, kun oivallus syntyy ihmisestä itsestään käsin.

Webinaarissa keskustellaan työelämän suuresta muutoksesta tutkimuksen ja tieteen sekä käytännön kokemuksen ja arjen kautta. 

Työtehtäviä kuolee ja uusia syntyy. Maailma on digitaalisuuden ansiosta ”pienentynyt” ja ihmisten työskentely on mahdollista uusin tavoin. Se haastaa niin yhteiskuntaa, yrityksiä kuin myös yksilöä ja perhettä. Työpaikat ja tehtävät ovat lyhytaikaisempia kuin aiemmin. Tarvittava osaaminen vanhenee entistä nopeammin ja uusia taitoja tarvitaan tilalle. Elinikäisen oppimisen polut ovat siis meille kaikille avoinna. Uramaisemat muuttuvat ja tarvitaan uskallusta tarttua ja maalata itselleen mahdollinen ja toimiva työtehtävä myös tulevaisuutta silmällä pitäen.  Webinaarissa Inkeri kertoo tutkimuksen ja tieteen valossa työelämän muutoksesta.  Marianne tuo vuoropuheluun kokemuksia ja ajatuksia mm yrittäjyydestä ja uuden uran valinnan mukanaan tuomista tunnelmista. Hän kertoo myös, miten coaching tuki häntä uuden uran löytymisessä.

Mariannen uratarina ammattimaiseksi yrittäjäksi on Inkerin Ruuskan kirjassa yhtenä esimerkkinä omista valinnoista sekä niiden onnistuneesta ja rohkeasta toteuttamisesta.

Toivottavasti nämä esimerkkitarinat tukevat myös muita ottamaan uuden askeleen omalla urapolullaan.
Tule kuulolle webinaariin, jossa tutkimus ja käytäntö luovat vuoropuhelun työelämän uusista urapoluista sekä monimuotoisista mahdollisuuksista.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Puhujien esittely

Marianne Hemminki

Ammatticoach (ACC), KM, FM, organisaatiokehittäjä, pedagogisesti pätevä valmentaja

Ennen täyspäiväiseksi yrittäjäksi siirtymistä Marianne toimi valmentajan, konsultin ja työyhteisöjen kehittäjän tehtävissä eri sektoreilla mm. järjestö-, yliopisto- ja yrityskentällä. Viimeisin työkokemus hänellä on it-puolelta, jossa hän oli ketterässä kehitystiimissä auttamassa organisaatioita modernisoimaan johtamistaan. Mariannella on ollut oma yritys Capacitar oy kymmenen vuoden ajan, jossa hän työskenteli palkkatyön rinnalla. Viimeiset kolme vuotta hän on toiminut täysipäiväisesti yrittäjänä.  Nykyisin Marianne tuottaa digitaalisia valmennuspalveluita Taitava Liideri yhteisössä, jonka tavoitteena on edistää hyvää työkaverikokemusta ja jaettua johtajuutta. Hän myös valmentaa esihenkilöitä mm. coaching taidoissa ja vuorovaikutusosaamisessa. Marianne uskoo, että meissä kaikissa on paljon enemmän potentiaalia kuin mitä päällepäin näkyy ja esimerkiksi coaching on yksi tehokas ohjausmuoto oman kapasiteetin tunnistamisessa ja hyödyntämisessä.

Inkeri Ruuska

Valmentaja, tietokirjailija, työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori, Certified Business Coach

Inkeri Ruuska on kokenut työelämän asiantuntija, joka on vaihtanut suuntaa rohkeasti. Hän on ollut johtaja, kehittäjä ja tutkija ja toiminut yritys-, yliopisto- ja järjestömaailmassa. Inkeri on työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri ja Certified Business Coach. Nykyisin Inkeri toimii coachina ja asiantuntijana erilaisille organisaatioille. Hänellä on oma yritys Inspiraatiopaja Oy. Inkerin missiona on myös auttaa nuoria ja hän on toinen Nyyti Coachingin perustajista, jonka avulla Nyyti ry tarjoaa työelämään siirtyville opiskelijoille ammatticoachien probono coachausta.