07.06.2022

Coachingfilosofia – mistä viitekehyksestä käsin coachaat?

Coachingfilosofia – mistä viitekehyksestä käsin coachaat? -Eksistentenssiajattelun tuki coachingisssa | 7.6.2022 klo 8.30–9.30 Tuovi Haikala, FM, PCC, Volition Booster Coach Ilmoittaudu viimeistään 4.6.2022

Ilmoittaudu mukaan

Tuovilla on monipuolinen kokemus hyvin erilaisista rooleista – hän on aloittanut uransa tsekin kielen tulkkina ja kääntäjänä, jatkanut sitä liike-elämässä vientitehtävissä ja tytäryhtiöiden vetäjänä Saksassa ja Portugalissa. Suomeen palattuaan hän siirtyi kolmannelle urapolulle johdon valmennuksen ja coachingin pariin. Horisontissa häämöttää jo uuttakin.

Lisää: https://www.linkedin.com/in/tuovi-haikala-1245015/

Monikielinen, monikulttuurinen ja monipuolinen elämä on nostanut eteen myös monenlaisia haasteita, toiset helpompia, toiset erittäin vaikeita. Joskus on menty kölin alta niin että kolisee. Erilaisissa elämän taitekohdissa selviämiseksi on täytynyt oppia kysymään ja löytämään asioiden perimmäinen merkitys ja oman tekemisen mielekkyys. Sen ääreen pysähtyminen johtaa automaattisesti eri tasoisiin filosofisiin pohdintoihin ja tarpeeseen jäsentää kokonaisuutta paitsi käsillä olevan tehtävän myös oman elämän kokonaisuuden kannalta eli käsittelemään eksistentiaalisia kysymyksiä. Sellaisia ovat esim. Miten elää tietoisesti? Miten elää autenttisesti ja itselleen merkityksellisesti? Kuka minä olen? Miksi minä teen tätä työtä? Miten arvoni näkyisivät paremmin? Nämä kokemukset eivät ole ainutlaatuisia vaan lähes jokainen kohtaa niitä jossain elämänsä vaiheessa.

Tarpeen pysähtymiseen voi tunnistaa myös tilanteissa, joissa kaikki näyttää olevan hyvin mutta silti olo on oudon epämukava. Joku hiertää mutta mikä?

Jotta coach voi auttaa näiden kysymysten kanssa painiskelevaa asiakasta, hänellä täytyy olla itsellään myötätuntoa, kykyä ja rohkeutta kohdata vaikeita tilanteita ja esittää haastaviakin kysymyksiä. Sen lisäksi tarvitaan tietoinen viitekehys, josta käsin voi asiakasta auttaa. Psykologia ei ole ainut vastaus, se voi olla myös filosofia, esimerkiksi eksistentiaalinen filosofia.

Filosofinen ajattelu on tulossa vahvasti myös coachingin alueelle. Tehdäkseen vaikuttavaa työtä, coachin tulee olla tietoinen omasta coachingfilosofiastaan, siitä viitekehyksestä ja niistä uskomuksista, joiden perusteella tekee työtään. Kuinka jäsentynyt ja johdonmukainen se on, mitkä ovat sen keskeiset elementit?

Eksistentiaalinen coaching perustuu eksistenssifilosofian uranuurtajien työhön ja on Keski-Euroopassa ja Britanniassa vahvasti nouseva coachingin ala. Tule kuulemaan, mistä siinä on kysymys ja mitä coachina tai coachingin ostajana voit hyötyä siitä!