23.03.2022

Valmentavalla johtamisella tuloksia – Osa I

”Coaching on kova juttu” – Valmentavalla johtamisella tuloksia – Mistä on kyse? – Osa I | 23.3.2022 klo 08:30 – 9:30 Jorma Pirinen
Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä viimeistään 20.3.2022.
Tapahtuma tallennetaan ja tallennelinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtuman jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan

Jorma Pirinen työskentelee hallitusammattilaisena, ja on julkaissut useamman kirjan johtamisesta ja johtajan työkaluista. Tuoreimmassa kirjassaan Jorma avaa yli 30 vuotisen johtamiskokemuksen kautta valmentavaa johtamista ja sen soveltamista käytännön arkeen.

Valmentavan johtamisen coachaava ote oikein käytettynä toimii aina. Se ei ole palokuntaratkaisu vaan vaatii malttia niin johtajalta itseltään kuin myös johdettavilta. Se on kuin liima, joka rakentuu osaksi organisaatiota, ja tulee luontevaksi vasta kun siitä tulee tapa ajatella ja toimia lähes kaikessa.

Johtaminen vaatii omistautumista ja siitä myös valmentavassa johtamaisessa on kysymys.

Coachingin ideana on kasvattaa itseohjautuvuutta ja rakentaa kulttuuria valmentavalle esimiestyölle. Kyseessä ei ole maraton, vaan pikemminkin pitkä polkujuoksu.

Coaching ja valmentava esimiestyö toimii parhaiten, kun sen osaa viedä myös asiakastyöhön. Silloin se toimii myös asiakastilanteen kartoituksen työkaluna. Näin on mahdollista kuulla asiakkaaltakin ideoita. Näin asiakas voi myös osallistua tuotteen tai palvelun kehitystyöhön.

Niin johtamista yleensä kuin myös valmentavaa johtamista oppii vain tekemällä ja harjoittelemalla. Harjoittelu on jokapäiväistä, samoin palautteen pyytäminen ja saaminen. Miten uskallat sukeltaa suoraan syvään päähän ja laittaa itsesi likoon? Aina kaikki ei todellakaan mene kuin Strömsössä.  Verkostoituminen ja kokemusten jakaminen on osa kasvuprosessia kohti valmentavan johtajan työtä.  Rakenna siis yhdessä oppimisen kulttuuria ja ruoki sitä mukavin maustein.

Muutosten johtamisessa valmentava johtaminen on pistämätön työkalu. Se luo yhteistä ymmärrystä. Avoimuus ja uskallus puhua myös peloista rakentaa luottamusta, ja sen kautta on jokaisen muutokseen osallistuvan helpompi kokeilla ja tarttua uuteen.

Tässä webinaarissa kuulet valmentavan johtajan näkemyksiä ja kokemuksia, kommelluksiakaan kaihtamatta. Se toivottavasti herättää sinutkin vahvasti mukaan, sillä yritys kasvaa yksilöiden kautta ja kulttuuri sen mukana. Tämä kasvumatka on meitä kaikkia varten. Jorman webinaari on kaksiosainen: tämän tunnin mittaisen aamuwebinaarin jatkona on huhtikuussa  pidempi iltawebinaari, jossa asiaan pureudutaan syventäen ja jatkaen teemaa esimerkkien avulla.