Johanna Koskimies

Koulutuspäällikkö, Coach ja coaching-taitojen kouluttaja

Johanna Koskimies

Työtehtävät: Certified Business Coach® ja BCI:n koulutuspäällikkö

Olen Certified Business Coach® ja BCI:n koulutuspäällikkö. Mieluisa tehtäväni vuodesta 2007 lähtien on ollut coachina ja valmentajana siivittää ihmisten kokonais­valtaista kasvua, hyvinvointia ja menestymistä erityisesti uralla ja työelämässä. Autan ihmisiä johtamaan rennommin sekä löytämään oman hyvinvointinsa avaimia ja niiden myötä polkuja entistä onnellisempaan ja antoisampaan työelämään. Tämä onkin missioni ja coaching-työni tarkoitus. Myös kouluttaminen on ollut iso osa työtäni koko urani ajan, ja nykyisin erityisenä kiinnostuksen ja perehtymisen kohteenani on verkko-oppiminen ja sen erityispiirteet.

Ennen kuin minusta tuli coach, toimin 23 vuotta IT-alalla vaativien asiantuntijajärjestelmien parissa eri tehtävissä. Päävastuu­alueitani tuona aikana olivat kouluttaminen, markkinointiviestintä, tekninen dokumentointi ja käytettävyys­suunnittelu. Työssä uupuminen vuosituhannen vaihteessa sekä vuosia kestänyt toipuminen siitä johtivat minut etsimään uutta tehtävää ja uraa, jossa voisin tehdä työtä ihmisten hyväksi ja omia arvojani kunnioittaen. Tällä polulla tutustuin coachingiin ja tunnistin hyvin nopeasti, että tämä on juuri sitä, jota haluan oppia ja tehdä työkseni!

Olen ikuinen opiskelija. Alkuperäisten kaupallisten opintojeni lisäksi olen viimeisten parinkymmenen vuoden aikana rikastanut mieltäni ja ammattitaitoani coaching-opintojen lisäksi mm. kasvatustieteiden, sosiaalipsykologian ja psykologian – erityisesti positiivisen psykologian ja neuropsykologian – opinnoilla.

Aivan coaching-urani alkumetreiltä lähtien minulla on ollut ilo ja etuoikeus päästä tutustumaan suomalaiseen coaching-maailmaan ”lintuperspektiivistä” Coaching Finland -tapahtumatoimikunnan jäsenenä (2008 – 2013), Suomen coaching-yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana (2010 – 2012), ICF Finlandin hallituksen jäsenenä [2015 – 2016) sekä Vuoden Coach -valitsijatoimikunnan puheenjohtajana (2013 – 2018).

Whatever you think you are – you’re more than that!
– Matthew James

Coachina ja ihmisten kohtaajana olen hyväksyvä, kuunteleva, ratkaisukeskeinen ja positiivinen, ja kanssani on mutkatonta tehdä yhteistyötä. Asiakkaani kuvaavat minua viisaaksi, lämpimäksi ja läsnäolevaksi, ja sanovat että minuun on helppo luottaa. Olen saanut heiltä myös lisänimityksiä, kuten ”ihmiskoutsi business-maailmassa” sekä ”syväcoach”.

Yhteistyöni BCI:n kanssa alkoi jo vuonna 2007, jolloin olin mukana tekemässä ensimmäistä ICF-akkreditointihakemusta sekä niin ikään ensimmäistä Certified Business Coach -koulutuksen verkkoversiota. Nyt BCI:n koulutuspäällikkönä mieluisa tehtäväni on auttaa ja palvella huippukouluttajiamme ja opiskelijoitamme kaikissa koulutusohjelmiimme ja niiden käytännön toteutuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Olet lämpimästi tervetullut BCI:lle oppimaan coaching-taitoja Suomen suurimman ja kokeneimman coaching-koulutusyrityksen osaavissa käsissä! Ota yhteyttä!

johanna.koskimies@bci.fi
+358 (0)40 667 9741

Takaisin Henkilöstö-sivulle