Virpi Ojakangas

Certified Business Coach Master®, ACC

Työtehtävät: Coachingtaitojen kouluttaja, business coach

Olen turvallinen ja kokenut valmentaja, joka inspiroi ihmisiä kehittymään ja saavuttamaan tavoitteensa. Toimin BCI:n verkostossa business coachina ja coachien kouluttajana. Intohimoni on olla toisen ihmisen kehittymisen tukena. Sanon olevani sielultani valmentaja: olen toiminut valmentamisen parissa koko työurani ajan.

Valmentamisen kenttä on polkuni varrella vaihdellut huippu-urheilusta bisnesmaailmaan. Taustallani on pitkä ura urheiluvalmentajana maajoukkuetasolla lentopallossa, sekä Suomessa että kansainvälisesti. Toisen pitkän uran tein henkilöstöjohtamisen eri rooleissa ja sisäisenä coachina kansainvälisessä konsernissa. Sen jälkeen laitoin pystyyn oman yrityksen. Kaikissa töissäni minua on ohjannut sisäinen palo olla mukana toisen oppimisessa ja kasvussa.

Peruskoulutukseltani olen liikuntatieteen maisteri valmennuksen biologiasta. Sen lisäksi minulla on koulutusta henkilöstöjohtamisessa, kansainvälisessä viestinnässä ja urheilujournalismissa. Olen myös Certified Business Coach.

Coachina olen toiminut laajalla alueella ja oppinut matkan varrella valtavasti. Työni ytimenä on mahdollistaa se, että toinen voi päästä tavoitteisiinsa. Toivon, että asiakas uskaltaa tavoitella avullani sellaista, mitä ei ehkä olisi muuten uskaltanut. Olen työssäni kokenut itse monta hetkeä, jolloin joku muu on nähnyt minussa potentiaalia ja olen päässyt sen avulla eteenpäin.

Saamieni palautteiden perusteella olen coachina turvallinen ja kanssani uskaltaa jutella vaikeistakin asioista. Olen sen verran lähellä, että toinen luottaa. Samalla olen riittävän kaukana, että näen vähän eri näkökulmasta. Olen lämmin, mutta tarvittaessa vaativa.

Itselleni tärkeitä arvoja ovat määrätietoisuus ja tavoitteellisuus. Parhaat valmennussuhteet syntyvät sellaisten ihmisten kanssa, joilla on vahva halu kehittyä. Pystyn auttamaan niitä, jotka haluavat päästä eteenpäin ja saavuttaa tavoitteita. Olen kannustava valmentaja, joka näkee potentiaalin ja uskoo ihmisen kasvureserviin.

Kouluttajana olen palautteen mukaan positiivinen oppimisinnon herättäjä, inspiroin oppimaan. Olen kuullut, että koulutuksissa ihmisille tulee luottavainen olo omaa kehittymistä kohtaan. Haluan luoda turvallisen ympäristön, jossa opitaan ja selvitetään asioita yhdessä.

”Jos uskot pystyväsi tai et usko, olet luultavasti oikeassa.” Henry Ford