Kaj Hellbom

BCI:n perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, KTM


Olen ihmisten johtamisesta ja kehittymisestä kiinnostunut business coach ja coaching- sekä johtamistaitojen kouluttaja. Perustin ensimmäisen johtamisen kehittämiseen keskittyvän yrityksen jo vuonna 1999. Sitä ennen olin ehtinyt toimia melkein 20 vuotta yliopistomaailman asiantuntija- ja esimiestehtävissä, erityisesti johtamisen kehittämisen alueella, sekä useita vuosia liikkeenjohdollisissa tehtävissä johtoryhmä- ja hallitusrooleissa.

Laajan työkokemukseni ansiosta minulla on monipuolista sekä teoreettista että käytännöllistä kokemusta johtamisen ja kehittämisen kiinnostavasta ja tärkeästä kentästä. Kauppatieteen opintojeni pääaineena oli talouspolitologia, joka antoi syvällisen kuvan taloudellisten järjestelmien sekä mikro- että makrotason systeemisyydestä. Omia muutos- ja vaikuttajataitojani olen myös kehittänyt opiskelemalla NLP Traineriksi.

Työni johtamisen kehittäjänä pitää sisällään aktiivista tutustumista uusiin johtamiseen menetelmiin. Tätä kautta tutustuin jo parikymmentä vuotta sitten coachaavaan otteeseen johtamisessa. Kun sitten coaching tuli voimallisemmin Suomeen, olin 2004 mukana perustamassa Suomen Coaching-yhdistystä. Toimin myös yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana. Pari vuotta myöhemmin olin perustamassa ICF Finland yhdistystä, ja sen jälkeen toimin vuosia erilaisissa kansainvälisissä rooleissa ICF Globalin toiminnassa. Olen myös istunut – ainoana suomalaisena – ICF Globalin hallituksessa.

Vuonna 2006 olin mukana perustamassa Suomen ensimmäistä coachkouluttajaa, BCI Business Coaching Instituuttia, ja olen edelleen yrityksen omistaja. Yrityksessä vastaan sekä yrityksen että coach-koulutusohjelmien kehittämisestä.

Minua innostaa erityisesti kaikentyyppinen dialoginen koulutus ja kehittämistyö. Työkenttäni käsittää sekä eri tyyppisiä positiivisen johtamisen valmennuksia kuin myös esimiesten ja johtajien coachausta sekä yksilö- kuin johtoryhmätasolla. Johtamisen merkitys on suunnattoman tärkeä!

Hyvä opettaja pysyy oppilaana koko elämänsä ajan

Takaisin sivulle BCI:n ihmiset