Anniina Hukari

Certified Business Coach Master®, ACC

Työtehtävät: Coachingtaitojen kouluttaja, business coach,  mentor coach

Minua sanotaan innostavaksi ja asiantuntevaksi kouluttajaksi. Olen koulutukseltani diplomi-insinööri, Business Coach Master ja NLP -master. Minulla on myös pedagoginen opettajan pätevyys. Kouluttajana ja osaamisen kehittäjänä olen toiminut noin 20 vuotta. Aalto Yliopistossa toimin vuosia opetuksen kehittäjänä sekä opettajien ja ohjaushenkilöstön kouluttajana. Olen myös työskennellyt täydennyskoulutuksen parissa ja EU-hankkeissa monenlaisissa kehitystehtävissä sekä esimiehenä.

Kahdeksan vuotta sitten ryhdyin yrittäjäksi. Yritykseni Taito Trainingin kautta toimin palvelukonseptien rakentajana ja konsulttina, kouluttajana ja osaamisen kehittäjänä sekä coachina. Teen BCI:n kanssa yhteistyössä coaching- ja fasilitointitaitojen koulutuksia, esimies- ja johtamisvalmennuksia sekä erilaisia coaching-prosesseja. Lisäksi toimin Henryssä työnohjaus- ja coaching-verkoston vetäjänä.

Vahvuuteni kouluttajana on pitkä ja monipuolinen kokemus: olen kouluttanut hyvin erilaisia ihmisiä useilla toimialoilla 20 vuoden ajan. Coaching-taidot ja coachingin lähestymistapa ovat aina olleet luonteva osa kehittämis- ja koulutustöitäni. Suhtaudun kouluttamiseen tosi intohimoisesti ja sydämellä. Olen asioihin hyvin perehtynyt ja samalla joustava, vahvasti osallistava ja keskusteleva vetäjä.

Minulle on tärkeää sekä innostaa että osallistujia ja varmistaa, että he oppivat hyvässä ilmapiirissä. Välilä mennään hurjalla draivilla eteenpäin ja toisessa hetkessä pysähdytään vakavienkin asioiden äärelle. Olen valoisa ja myönteinen, mutta tarvittaessa hyvinkin jämäkkä. Coach-kouluttajana olen huomannut, että pienillä oivalluksilla voi olla valtava vaikutus. Iloitsen aina, kun ihminen uskaltaa kasvaa ja vaikkapa ottaa uuden roolin haltuun.

Uskon siihen, että voimme tehdä tosi kovaa tulosta siten, että ihmiset voivat samalla hyvin. Haluan olla mukana lisäämässä inhimillisyyttä työelämään. Organisaatioissa on valtavasti potentiaalia, mutta on myös paljon epäterveitä toimintatapoja. Mielestäni organisaatioissa kannattaa tähdätä kehittämispyrähdyksistä aitoon ja pitkäjänteiseen toiminnan muuttamiseen. Pitkät yhteistyöprosessit ovat kaikkein tuloksellisimpia, koska niissä voi yhdistellä monipuolisesti koulutusta, kehittämiskonsultointia sekä coachausta. Organisaatioiden omissa koulutuksissa toimin mielelläni yksilöiden ja ryhmien coachina varmistamassa, että oppimisprosessi on aidosti vaikuttava ja sulautuu arkeen.

Takaisin sivulle BCI:n ihmiset