Elina Koponen: CBC auttoi kasvamaan esimiehenä enemmän kuin yksikään aikaisempi koulutus

BCI:n koulutussuunnittelija Elina Koposen kokemuksia CBC-koulutuksesta

Olen henkilökohtaisen valmentamisen ammattilainen, jonka tausta on vahvasti fyysisen suorituskyvyn ja hyvinvoinnin valmentamisessa. Kouluttauduin business coachiksi vuonna 2019, ja siitä alkoikin matkani kohti business coaching -maailmaa.

Ihmisten valmentaminen on ollut osa työtäni yli kymmenen vuoden ajan. Pohjakoulutukseltani olen viestinnän asiantuntija (AMK) ja työurani ensimmäiset vuodet toimin myynnin ja markkinoinnin parissa media- ja IT-alalla. Vuonna 2009 päätin kuitenkin seurata kutsumustani ja kouluttauduin fyysisen valmentamisen ammattilaiseksi eli personal traineriksi liikunta- ja hyvinvointialalle. Ala sekä valmennustyö veivät mennessään ja vuosien aikana pääsin toimimaan muun muassa valmentajien ja ohjaajien esihenkilönä, yrittäjänä, työhyvinvoinnin asiantuntijana, konsulttina ja kouluttajana. Olen ollut mukana myös useiden liikunta-alan yritysten hallituksissa sekä auttanut alan uusia yrityksiä startup -vaiheessa. 

Käänteentekevä koulutuskokemus

Itselleni BCI:n Certified Business Coach® -koulutus oli käänteentekevä kokemus, joka kirkasti omaa ammatillista visiotani ja auttoi kasvamaan esimiehenä ja valmentajana enemmän kuin yksikään aikaisempi koulutus.

Toimin keväällä 2019 kuntosali- ja liikuntavälineisiin erikoistuneen Omasali Oy johdossa, vastaten mm. B2B -myynnistä kunnille sekä kaupallisille kuntosaleille. Kävin jatkuvasti keskusteluja yrittäjien ja liikuntapaikkojen vetäjien kanssa siitä, millaisia haasteita he kohtasivat työssään. Moni tunsi toimivansa yksin haastavassa kentässä, haastavalla alalla, joka myöhemmin joutui kovien sulkutoimien kohteeksi pandemian seurauksena. Moni kaipasi rinnalleen tukea, apua ja ajattelukumppanuutta.

Päätin tuolloin, että en halua olla asiakkailleni ”pelkkä” myyjä, vaan myös se olkapää, jota heillä ei aiemmin ollut. Silläkin uhalla, että jonkun mielestä se sotisi perinteistä myyntiajattelua vastaan.

Hakeuduin BCI Business Coaching Instituten Certified Business Coach® -koulutukseen. Sen vahva linkitys työelämään, johtamiseen ja esimiestyöhön resonoivat omista ammatillisista lähtökohdista katsottuna huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi life coaching.

Ammatillinen kasvuprosessi

Hetkestä, kun astuin ensimmäisen kerran BCI:n ovesta sisään, alkoi henkilökohtainen ammatillinen kasvuprosessini, joka johti mm. oman konsultointiyrityksen perustamiseen, useisiin mielenkiintoisiin projekteihin liikunta- ja hyvinvointialalla, syvällisiin keskusteluihin, uusiin ihmissuhteisiin ja verkostoihin, itsetutkiskeluun, kehittymiseen ja kasvuun.CBC-koulutus vahvisti omaa käsitystä positiivisuuden, tavoitteellisuuden ja ratkaisukeskeisen ajattelun voimasta, ja toi paljon uutta näkökulmaa myös mm. myyntityöhön. Se mahdollisti myös siirtymisen urheilu- ja hyvinvointivalmennuksen parista coaching-maailmaan. En voisi olla tyytyväisempi kutsuessani itseäni tänään sekä business coachiksi että BCI Business Coachin Instituutin koulutussuunnittelijaksi.