15.03.2023

Omistajuuden tunne – perheyrityksen ydin vai sen tuhoaja?

Omistajuuden tunne – perheyrityksen ydin vai sen tuhoaja? | 15.3.2023 klo 8:30 – 9:30 – Iiro Jussila

Ilmoittaudu mukaan

Asiantuntijana: Professori, omistajuuden ja johtamisen asiantuntija Iiro Jussila

Professori Iiro Jussila kirjoitti hiljattain LJT:n blogissa seuraavaa: ”menestyvissä perheyrityksissä omat menestystekijät tunnetaan ja niitä osataan johtaa. Niissä myös jatkuvasti kehitetään bisnestä, perhettä ja omistajuutta.”

Jussila ei ole ainoastaan tutkinut teemaa, vaan on itse kokenut perheyrittäjä. Hän on perheensä kanssa mukana lukuisten osakkuusyhtiöiden liiketoiminnassa ja pyrkii toteuttamaan tutkijana oppimaansa. Jussilan perheen yrityskonstellaatio on huomioitu maailmalla perheyrittäjyyden tutkijoiden toimesta ja sitä käsitellään esimerkkinä myöhemmin julkaistavassa kirjassa. Nyt Jussila on valmis avaamaan kokemuksiaan myös BCI:n webinaarin kuulijoille.

Iiro Jussila on kauppatieteiden tohtori ja LUT-yliopiston osa-aikainen johtamisen ja organisoinnin professori. Jussila on toiminut kansainvälisen perheyritystutkimusakatemian (IFERA) hallituksessa, järjestänyt alan kansainvälisiä tapahtumia ja vaikuttanut mm. Perheyritysten liiton omistajuustyöryhmässä. Nykyisin hän toimii partnerina Skillmotor Finland Oy:ssä, jonka palvelut liittyvät mm. strategioiden, hallinnon, omistajuuden, johtamisen ja työyhteisöjen kehittämiseen ja Stamenio Oy:ssä, joka tuottaa ja kehittää tapahtumia, ml. pörssiyhtiöiden vuosikokoukset.

Ennen yrittäjän uraansa Iiro Jussila on niittänyt mainetta maailmalla erityisesti omistamisen psykologian asiantuntijana. Hänen akateemisen uran huippukohtia on ollut hänen psykologista omistajuutta organisaatioissa käsittelevän kirjansa nimeäminen ehdokkaaksi maailmassa eniten johtamistietämystä edistäneen kirjan palkintoon vuonna 2012. Kirjan sisällöt ovat kuluneen vuosikymmenen aikana levinneet laajaan käyttöön niin eri tieteenaloilla kuin organisaatioissa. Jussila itse on soveltanut kirjan sisältöjä mm. perheyritysten toiminnan ymmärtämiseen, selittämiseen ja kehittämiseen. Palautteen perusteella juuri omistamisen psykologialla on vahva yhteys perheyritysten onnistumisiin ja erilaisiin haasteisiin niin omistaja- ja sukupolvenvaihdoksissa kuin niiden välillä.

Tervetuloa mukaan kuulemaan lisää aiheesta BCI:n maksuttomaan webinaariin 15.3.2023!