Kouluttaudu coachingin osaajaksi

Certified Executive Coach

Certified Executive Coach -koulutus on tarkoitettu ylimmän johdon kanssa työskenteleville coacheille, konsulteille, liiketoimintajohtajille sekä HR-ammattilaisille. Ohjelma antaa valmiudet vaativaan executive-tason coachingiin ja tähtää vahvaan ammatilliseen kasvuun. Ohjelma edellyttää coachingin perusteiden sekä coachaavan vuorovaikutuksen hallintaa.

Tiedä ensimmäisten joukossa koulutuksista, tapahtumista ja eduista.

Tilaa coaching-uutiset!

Koulutuksen kesto

n. 5 kk
– Itsenäinen aloitusorientaatio
– Aloitusseminaari lähitapaamisena
– 5 puolen päivän etätapaamista
– Päätösseminaari lähitapaamisena sekä päätösillallinen

Osallistumismaksu

6900€ + alv 24 %

Alkavat koulutukset

Uudistunut Certified Executive Coach -ohjelma starttaa syksyllä 2023.

6.9.2023–29.3.2024
Ilmoittaudu

Kuule ohjelmasta tarkemmin – pyydä tallenne koulutusinfosta

Tuovi Haikala ja Elina Koponen esittelivät uudistuneen Certified Executive Coach -ohjelman koulutusinfossa.

Pyydä tallenne tästä noin puoli tuntia kestäneestä verkkotapahtumasta. Saat kattavan kokonaiskuvan ohjelman sisällöstä, tehtävistä, puhujista, aikataulusta sekä ohjelman edellyttämästä kokonaistyömäärästä.

Pyydä tallenne

Executive Coaching

Executive-tason johdon kanssa työskentelevältä coachilta vaaditaan erinomaisten coaching-taitojen lisäksi ylimmän johdon maailman, ajattelun sekä toimintaympäristön ymmärtämistä sekä johdon erilaisten tilanteiden tuntemusta. Tämä luo executive coachingille mahdollisuudet vahvaan vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen.

Coaching tukee ylintä johtoa mm. seuraavissa tilanteissa:

 • Strateginen johtaminen
 • Henkilöstöjohtaminen​
 • Toimintakulttuurin uudistaminen
 • Organisaation tuloksellisuuden parantaminen​
 • Sisäiset ristiriidat
 • Muutoksissa onnistumisen edellytysten nostaminen

Käytännönläheinen ja vuorovaikutteinen executive coaching -ohjelma

Uudistunut Certified Executive Coach -ohjelma painottaa käytännönläheisyyttä ja coachattavan maailman tuntemista. Valmennusohjelma perustuu kokeneiden coachien ja asiantuntijoiden vetämiin vuorovaikutteisiin valmennuksiin, joista saa hyviä työkaluja omaan työhönsä. Itsenäisen työskentelyn kanssa yhdessä tämä tukee vertaisoppimista.

Ohjelman kokonaisuus koostuu ohjatuista työpajoista, coaching supervisionista, parisparrauksesta sekä itsenäisestä työskentelystä:

 • Itsenäinen aloitusorientaatio
 • Aloitusseminaari lähitapaamisena
 • 5 puolen päivän etätapaamista
 • Päätösseminaari läpitapaamisena sekä päätösillallinen
 • Ohjelma suunniteltu ja jaettu siten, että se on mahdollista toteuttaa työn ohessa. Koulutuksen kesto on noin 5 kk.

Ohjelman teemat tukevat tämän päivän johtamisen haasteita:

 • Johtaminen VUCA-maailmassa
 • Organisaatio systeeminä ja coachin vaikutus siihen
 • Coaching ja erilaiset johtamistilanteet
 • Coachingin vaikutus johtajan sosiaaliseen ympäristöön ja sisäiseen maailmaan
 • Asiakkaan maailmojen ja coachin kohtaaminen

Kenelle ohjelma soveltuu

Ohjelma on suunniteltu ensisijaisesti kokeneille coacheille, jotka työskentelevät tai haluavat työskennellä ylemmän johdon kanssa. Ohjelma soveltuu myös HR-ammattilaisille, jotka tukevat työssään liiketoimintajohtoa, sekä johtajille, jotka haluavat työkaluja oman johtamisensa rikastamiseksi.

Kokeneet kouluttajat ja tunnetut coaching-asiantuntijat

Kotimaisten huippukouluttajien lisäksi mukana on kansainvälisiä coaching-asiantuntijoita muun muassa: Katerina Kanelidou, Tatiana Bachkirova, Heli Alén, Juha Martikainen, Maarit Tiililä, Tuovi Haikala, Olli Lindroos, Risto Puutio. Coaching supervisoreina toimivat Raija Salomaa ja Tuula Nurmiluoto.

Katerina Kanelidou, MCC, ACTC, Leadership & team coach, trainer, mentor, facilitator

Katerina is a coach, trainer, and mentor-coach with over 25 years of experience working with leaders and teams from around the world. She was one of the 14 SME that participated in the core research team for the creation of the ICF Team Coaching Competencies. Katerina is also global co-leader of the “Team and Group Coaching” community of practice of the ICF and co-founder of Team Coaching Global Alliance. She was among the first coaches to receive the Advanced Certification in Team Coaching.

LinkedIn

Tatiana Bachkirova, Professor of Coaching Psychology

Tatiana Bachkirova is a Chartered Occupational psychologist with particular expertise in coaching psychology and supervision. Being a Professor at Oxford Brookes University she also co-leads the International Centre for Coaching and Mentoring Studies. Her subject area is human development and in particular – all aspects of developmental coaching, coaching supervision and qualitative research. Tatiana was nominated for and won several awards from professional organisations, including Coaching at Work’s award 2013 for the Best Thoughts Leadership article.

LinkedIn

Heli Alén, Certified Business Coach Master®, PCC, KTM Hengähdyshetkiä® Palautumisvalmentaja

Heli Alénilla on pitkäaikainen kokemus erityyppisten organisaatiomuotojen johtamisesta sekä liiketoiminnan että henkilöstöjohtamisen alueella. Työskentely globaalien yritysten johtoryhmissä ja toisaalta käytännön työ pk-yritysten kehittäjänä on antanut hyvää perspektiiviä ja asennetta kehittämistyöhön. Hallitusjäsenyydet ovat kehittäneet johtamisen näkökulmaa. Coachin ja mentorin rooli on tullut Helille tutuksi sekä sisäisen coachin ja mentorin tehtävissä että ammattilaisena, johdon ja ryhmien coachina.

Helialen.fi

Juha Martikainen, Johtamisen personal trainer Executive coach, DI, MBA, HHJ

Juha Martikaisella on 20 vuotta kokemusta toimitusjohtajatasolla isoissa kansainvälisisissä organisaatioissa ja keskisuurissa suomalaisissa yrityksissä. Juhalla on myös Executive coach-, Tiimi coach-, PCC coach-, WPB5 persoonallisuusanalyysi-, EQ-i 2.0 Tunneäly-, Maslach Burnout Inventory (MBI) työuupumus-, Paradigm Values Profile Arvoanalyysi- ja Firstbeat sertifioinnit. Valmentajana Juhan pääalueena on executive coaching sekä johtoryhmävalmennukset.

LinkedIn

Maarit Tiililä, johtamiskokemusta omaava pitkän linjan Executive Coach (PCC)

Maarit Tiililä, Executive Coach (PCC, KTM, HHJ) on vuodesta 2008 coachannut erityisesti uuden edessä olevia johtajia ja johtoryhmiä. Hallituksen jäsenyys ja sijoittaminen ovat avanneet hänelle myös toisenlaisen ikkunan johtajien arkeen. Maarit on toiminut henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä niin kansainvälisissä pörssiyhtiöissä kuin valtion ja pääomasijoittajan omistamissa yhtiöissä. Hän on Vuoden Coach 2018 ja kirjoittaa parhaillaan kirjaa yhdessä Anitta Niemelän ja Sari Ajangon kanssa teemasta ”Johtajan 100 päivää”.

Maarittiilila.fi

Tuovi Haikala, Executive Coach, PCC, Mentor, Thinking Partner

Tuovi Haikalalla on kokemusta yli 25 vuotta kansainvälisen liiketoiminnan ja koulutusliiketoiminnan johto- ja esimiestehtävissä. Tuovi on johtoryhmätyöskentelyn toimivuuden ja tuloksellisuuden sekä toimintakulttuurin kehittämisen asiantuntija. Hän on ICF:n sertifioima ammatticoach, kokenut johtoryhmien valmentaja ja toimeenpanotaitoihin erikoistunut Volition Booster Coach. Hän tukee ja coachaa ylempää johtoa, jolla on vastuullaan haastavia muutostilanteita tai halua kehittää omaa johtamiskykyään.

Olli Lindroos, Executive coach, Traficom

OTK ja Executive Coach Olli Lindroos toimii Traficomissa johdon coachina ja valmentajana. Ollilla on pitkä johtamisen kokemus niin esihenkilötyöstä kuin johtoryhmissä. Olli on ollut luomassa coaching-kulttuuria Traficomiin ja tämän matkan aikana hän on myös kohdannut myös tutkimuksissa todennettuja haasteita. Ollilla on kokemusta siitä, miten tutkimus ja tiede kohtaavat arjen coaching-kulttuurin rakentamisessa.

Risto Puutio

Organisaatioanalyytikko ja erikoispsykologi Risto Puutio (PhD) toimii työelämän ammattilaisten kouluttajana Metanoia Instituutissa. Hänet tunnetaan organisaatioiden systeemiseen kehittämiseen liittyvästä työstä niin konsulttien ja kehittäjien työnohjaajana kuin työelämäilmiöiden tutkijana.

Jorma Pirinen, Valmentaja, johtamisen mentori, Certified Executive & Team Coach ja tietokirjailija

Jormalla on yli 30 vuoden kokemus erilaisten tulosyksiköiden, liiketoiminta-alueiden ja asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta pohjoismaisessa finanssikonsernissa. Jorma on myös Certified Executive & Team Coach. Päätyönä Jorma toimii itsenäisenä johtamisen mentorina ja valmentajana. Jorma työskentelee myös suomalaisen pankin hallituksessa ja lisäksi hän toimii Etelä-Savon yrityskummina sparraten alueen pk-yrityksiä. Jorma on ollut kirjoittamassa kirjaa ”Esimies osaamisen kehittäjänä” (Kupias, Peltola, Pirinen 2014) ja hän kirjoittanut kirjan ”Helpota johtamista!” (2020).

Mikäli kiinnostuit ja haluat tietää Certified Executive Coach -ohjelmasta lisää, jätä yhteystietosi.

Certified Executive Coach
Haluan, että minuun ollaan yhteydessä

Haluaisitko tietää lisää tästä koulutuksesta?

Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissäsi!

Ota yhteyttä!
Asiakaspalvelu

info@bci.fi

puh. 040 667 9741